top of page
virvel-booster-header.jpg

FÅNGAR UPP SMÅPARTIKLAR

Alla fasta partiklar som förkommer i fastighetens värmesystem riskerar att följa med i vätskans flöde och sätta sig i rörliga delar som ventiler och pumpar. När det sker märks det främst genom att effekten på värmesystemet minskar och enskilda rum får avvikande temperaturer som är svåra att hitta orsaken till.

VIRVEL-BOOSTER städar allt som är tyngre än vatten, som magnetit, avlagringar och andra partiklar. Helt utan filter eller kemikalietillsatser. Det ger ett bättre inomhusklimat, jämnare temperatur i hela fastigheten och sparar energi.

Virvel-Booster, bild på vagn framför hus

VIRVEL-BOOSTER

Fångar allt som är tyngre än vatten

Alla partiklar som förkommer i en fastighets värmesystem riskerar att följa med i vätskans flöde och sätta sig i rörliga delar som ventiler och pumpar. När det sker märks det främst genom att effekten på värmesystemet minskar och enskilda rum får avvikande temperaturer som är svåra att hitta orsaken till. VIRVEL-BOOSTER städar bort allt som är tyngre än vatten från vätskan, som magnetit, avlagringar och andra partiklar. 

Effektivt och miljövänligt

Partiklarna urskiljs genom centrifugalkraft, där partiklarnas tyngd används för att separera dom från värmesystemets vätska. Tekniken är effektiv och mätningar visar att 98% av alla partiklar större än sandkorn fångas upp. Alla partiklar samlas sedan upp i botten på cyklonkärlet. Efter en körning tömmer man bara ut partiklarna, inga löpande filterbyten, eller kemikalietillsatser används under rengöringen.

Rengör innan ny värmeinjustering

Den partikel som får mest uppmärksamhet när det pratas värmesystem är magnetit. Kanske inte så konstigt då ämnet naturligt bildas i värmesystem och uppkommer genom att metallen i systemet korroderar och därmed bildar järnoxid. Men sand, avlagringar och andra partiklar skapar också oreda i systemet. Oavsett vilken partikel det handlar om så riskerar dessa att följa med i vätskan och sätta sig i rörliga delar som ventiler och pumpar. När det sker minskar effekten på värmesystemet och enskilda rum får avvikande temperaturer. En vanlig rekommendation är att alltid städa ur värmesystemet från partiklar innan andra åtgärder genomförs, som exempelvis en ny värmeinjustering.

Flyttbar eller fast installation

VIRVEL-BOOSTER finns som mobil vagn, smidig att ta med och tar liten plats när den inte används. Den kommer komplett med slangar och snabbkopplingar och kan enkelt rullas ut till bilen för vidare transport om det finns flera fastigheter i beståndet. 

VIRVEL-BOOSTER finns även i en enklare modell för fast installation där kontinuerlig rengöring behövs. 

virvel-booster-vortex_thin.jpg
Cyklonseparation

VIRVEL-BOOSTER, så här renas värmesystemet

 VIRVEL-BOOSTER städar bort alla partiklar som är tyngre än vätskan i värmesystemet. Reningen bygger på en cyklonseparationsprocess som sållar ut partiklar utan filter eller kemikalier där vätskan leds igenom en virvelformad behållare. Genom centrifugal- och gravitationskraft separeras 98% av alla partiklar ut från vätskan. Tekniken är effektiv ner till en partikelstorlek som små sandkorn på 75um (0,075mm). 

Cyklonprocessen

- så här funkar det

Cyklonseparator, funktionsbild över flöde i cisternen

A. Vätskan från värmesystemet kommer in sidledes i separatorns övre del och skapar rotation, går sedan igenom inlopps-kammarens slitsar som ytterligare ökar vätskans hastighet. 

B. Centrifugalkraften flyttar alla partiklar som har en högre densitet än vätskan till sidan av toppcylindern och dessa faller sedan neråt i röret till den nedre cylindern i separatorn.

C. I nedre delen sitter en deflektorplatta som dels håller partiklarna kvar för tömning och samtidigt så ändras rotationsriktningen på vätskan.

D. Den partikelfria vätskan rör sig nu tillbaka uppåt i en virvel och leds in genom det inre röret för att sedan gå tillbaka in till värmesystemet. 

E. Partiklar som fälls ut från vätskan samlas i botten och töms ut genom en ventil efter behov. När inga fler partiklar kommer ut vid tömning är värmesystemet rengjort. 

Tekniska data

VIRVEL-BOOSTER bygger på en effektiv cyklonseparationsprocess som rensar ut upp till 98% av alla partiklar som är tyngre än vatten i ett värmesystem. Anslut bara vagnens två flexibla slangar med snabbkoppling till värmesystemet och elkontakten till eluttaget så är städningen igång. Alternativt där behov finns, görs det som en fast installation.  

DRY-BOOSTER finns tillgänglig i 2 modeller. Hämta produktblad här. 

Modell
VIRVEL-VAGN
VIRVEL-FAST
Spänning (V)
230 (stickkontakt)
-
Märkström (A)
5,2
-
Anslutning värmesystem
Snabbfäste av Camlock typ, DN20
DN20
Mått LxBxD (cm)
107 x 52 x 40
52 x 12 x 18
Vikt (kg)
25
10
virvel-booster-glas.jpg

Kontaktformulär

Ring 054-10 10 00 eller lämna dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig så fort vi kan och kikar närmare på dina förutsättningar. 

Tack för ditt meddelande!

VVC-BOOSTER: Offert
bottom of page