top of page
dry-booster-header.jpg

KORTA NER TORKTIDEN

Torkskåp som torkar fuktiga plagg är vanligt förekommande i bostadsrättsföreningar, förskolor och liknande platser. Det är svårt för användaren att  beräkna hur lång tid skåpets tidsvred ska ställas in på, vilket gör att det vanligtvis ställs in på maxtid. 

För att minska energiåtgången kan man installera en DRY-BOOSTER. Den stänger av strömmen till torkskåpet när plaggen är torra. Inte när tidsvredet nått slutet på sista timmen. Det spar massor av energi.

Dry-Booster produkter, utan förpackning

DRY-BOOSTER

En adapter, helt enkelt

DRY-BOOSTER är en smart adapter som är framtagen för att minska energiförbrukningen i torkskåp, som är normalt förekommande i bland annat förskolor, idrottshallar, manskapsbodar, idrottsföreningar och hyresfastigheter. Adaptern installeras enkelt genom att placera den mellan torkskåpets strömkontakt och eluttaget i väggen. 

Minskar energiförbrukningen

Även om installationen är enkel så bygger produkten på en sofistikerad teknik som tagit mer än tre år att utveckla. En processor läser av skåpets strömprofil i relation till plaggens fuktighetsgrad. När kläderna är torra förstår adaptern det och stänger av strömmen till skåpet, oavsett vad tidsvredet är inställt på. Däri ligger besparingen. Vid varje torkning, varje vecka, året om. Enligt de studier som ligger till grund för produkten kan det spara 50% av energiförbrukningen i skåpet. Men den kanske viktigaste egenskapen är att det hjälper till att eliminera 100% av den onödiga energiförbrukningen. 

År av utveckling bakom

Produkten utvecklades med målet att minska energiåtgången i torkskåp och starten kom när Energimyndigheten gav Högskolan i Gävle uppdraget att göra fältstudier inom området. Beräkningar visade en genomsnittlig besparing på 2 drifttimmar per torkning. DRY-BOOSTER har sedan dess sålts i 1000-tals enheter med uteslutande positiva erfarenheter.

Spar energi och pengar

DRY-BOOSTER finns för både små och stora torkskåp.

230-modellen för 1-dörrs skåp med stickkontakt. 

400-modellen för 2-dörrars skåp med 3-fas anslutning. 

dry-booster-cabinet-hands.jpg
Men hur kan adapern veta när tvätten är torr?

DRY-BOOSTER, hur fungerar det?

Hjärtat i DRY-BOOSTER är en avancerad processor som konstant läser av torkskåpets energiförbrukning och strömprofil. Varefter fuktighetsgraden i skåpet förändras, förändras även strömprofilen. På så sätt räknar adaptern ut när kläderna är torra och då bryter den strömmen och skåpet stängs av, oavsett hur mycket tid som är kvar på tidsvredet. Tekniken var banbrytande när den kom och idag har moderna torkskåp tekniken inbyggd. Adaptern passar alltså bäst till skåp som inte har den smarta funktionen från start. På så sätt kan man förlänga livslängden på befintliga skåp, men ändå få moderna funktioner.  

Energibesparing

- hur mycket kan man spara?

Det beror självklart på torksskåpet och hur används. Fälttester på 1-dörrs skåp och 1-fas anslutning (230V) med den mindre 230-modellen påvisar en genomsnittlig energibesparing på 50%. Förutsättningen för testerna har varit ett torkskåp på 1500 watt, tidsinställningen 4 timmars torktid med 2-3 kilo fuktiga plagg.

Energiförbrukning

- hur mycket drar ett dubbelskåp?

Ett 2-dörrars skåp har normalt 3-fas anslutning (400V) och kan dra upp till 10.000 watt i full fart. En bostadsrättsförening med 30 lägenheter ser ofta en energiförbrukning på tvättstugan omkring 15.000kWh, som omfattar tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Torkskåpet står i normala fall för den största delen av energiförbrukningen. 

Tekniska data

DRY-BOOSTER är utvecklad för torkskåp som torkar kläder enligt en angiven tid på tidsvredet. En avancerad processor läser av strömprofilen och känner av när tvätten är torr, och slår då av strömmen till skåpet. Det gör att den onödiga energiåtgången försvinner. Monteringen är simpel, adaptern sätts helt enkelt mellan strömuttaget och skåpet. 

DRY-BOOSTER finns tillgänglig i 2 modeller. Hämta produktblad här. 

Title
DRY-230
DRY-400
Vikt (kg)
0,4
2,4
Elanslutning
Stickkontakt
CEE-handske
Fas / Spänning (V)
1-fas / 230
3-fas / 400
Mått L x B x D (cm)
12 x 6 x 11
35 x 18 x 18
dry-booster-workers-in-rain.jpg

Kontaktformulär

Ring 054-10 10 00 eller lämna dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig så fort vi kan och kikar närmare på dina förutsättningar. 

Tack för ditt meddelande!

VVC-BOOSTER: Offert
bottom of page