Våra projekt

Här hittar du några beskrivningar över projekt vi genomfört.

Avenyn, Göteborg

Wallenstam Kopparhuset Göteborg
Kopparhuset ligger på Göteborgs paradgata Avenyn och Wallenstams invigde det nya köpcentret där 2015. Man behövde borra 50 hål, men i storstäder är platsbristen ofta en faktor och man fick inte rum med fler än 40 hål. Med hjälp av EnergyBoosters teknik kunde man ändå klara energi och effektbehovet eftersom man med den nya beräkningen kom åt mer energi, snabbare från berget. 
 

Lillängshamnen, Skoghall

Lillängshamnen HSB Karlstad
HSB bygger nya lägenheter i attraktivt läge med vidsträckt utsikt över Vänern. 4 djupa hål borras som ska försörja 2 höghus, här har man tagit med BorrhålsBooster för att nå ett bättre resultat.
 

BRF. Backadalen

BRF Backadalen
Bostadsrättsföreningen gav Energiförbättringar i Väst uppdraget att förnya energiförsörjningen till sina sina 
971 lägenheter etappvis. Förslaget bestod av att borra
28 borrhål och förse dessa med BorrhålsBooster.
I området finns idag två undercentraler som fördelar ut luftbubblorna till respektive borrhål. 

Gällöfsta, kungsängen

Gällöfsta Konferens Kungsängen
I det här projektet var anläggningen på konferensgården redan igång, men temperaturen i borrhålet hade sjunkit och gav isbildning längst upp på vintern. Det gjorde att slangarna klämdes åt av isen och man fick köpa allt mer el. En eftermontering av BorrhålsBooster har löst problemen och anläggningen fungerar som den ska igen. Eller faktiskt t.o.m bättre om vi ska vara uppriktiga.
 

Panncentr., Frölundaborg

Panncentralen, Sveriges hittills största geoenergiprojekt för lägenheter står färdigt under våren 2017. Här kommer 2000 lägenheter att få sin värme från 145 borrhål. EnergyBoosters teknik har bidragit till minskad investeringskostnad och ökad effekt. 
 

UniversitetsomrÅDET, Lund

Lunds Universitet SOL Huset
Byggnaden för studier inom Språk och Litteratur "SOL-huset" på Lunds Universitet omfattar drygt 20.000kvm och där har fastighetsägaren Akademiska Hus kompletterat sitt energi-lager genom att borra 17 nya hål. Samtliga utrustades med EnergyBooster. 
 

Fler referenser?

Absolut! Hör bara av dig om du behöver mer information kring sånt vi gjort eller som du själv vill genomföra.